Vířivka je oázou klidu a relaxace. Trysky masírují vaše tělo, a když zavřete oči, cítíte se jako v ráji. Pobyt ve vířivce si můžete zpříjemnit oblíbenou hudbou, chromoterapií i aromaterapií. Ale zapomínat byste neměli ani na pitný režim. Mám pro vás dva tipy na osvěžující nápoje, které si nejlépe vychutnáte po krk ve vodě.
Máme na mysli osvěžující ledové čaje s ovocnou složkou. Jejich příprava není nic složitého a vychutnat si je můžete s rodinou a přáteli.
Jahodovo-mátový ledový čaj
Ingredience:
2 litry vody
4-6 čajových sáčků (English Breakfast nebo jiný dobrý černý čaj)
1 misku nakrájených jahod
12 čerstvých lístků máty
led
Příprava:
Přiveďte k varu 250 ml vody v rendlíku. Dejte sáčky do vody tak, aby byly zcela ponořené a potom teprve vypněte sporák. Ponechte louhovat ve vodě ještě dalších 4-10 minut (čas zvolte podle toho, jak silný čaj máte rádi).
Naplňte skleněný džbán zbylou vodou a přilejte horký čaj. Nakrájejte jahody na plátky a přidejte do džbánu. Polovinu lístků máty rozdrťte a i se zbylými celými lístky ji přidejte do džbánu. Nechte zchladnout přes noc a podávejte.
Broskvový ledový čaj
Ingredience:
12 sáčků černého čaje
voda
2-3 lžíce cukru
¼ lžičky prášku do pečiva
0,5 l broskvového nektaru
1 citron
4 čerstvé broskve
Příprava:
Přiveďte k varu 4 šálky vody v rendlíku. Sporák vypněte. Přidejte sáčky s čajem a nechte je 10 minut louhovat. Po uplynutí doby sáčky vyndejte, přidejte cukr a míchejte, dokud se nerozpustí. Přidejte prášek do pečiva a broskvový nektar. Dobře promíchejte. Přidejte 10 šálků studené vody do skleněného džbánu, poté přidejte čajovou směs a znovu promíchejte. Vymačkejte citron a přidejte do džbánu 1-2 lžičky. Nechte v lednici celou noc. Hodinu před servírováním nakrájejte broskev na plátky a přidejte do džbánu.